El debat de les ajudes

A Catalunya, el projecte de la llei d’Educació (LEC) proposava prohibir les ajudes a les escoles que separen per sexes, però les discrepàncies que aquest redactat va provocar entre els grups parlamentaris, que actualment debaten la LEC, ha fet que es busqui una altra fórmula . Tot i que encara no s’ha tancat un acord, tot apunta que es farà un redactat en la línia de la LOE, com proposa CiU.  Aquesta diu que no s’ha de discriminar per raons de sexe i que s’ha de donar prioritat en els concerts a l’educació mixta, però no prohibeix expressament les ajudes als centres que separen per sexe. Tanmateix, el redactat quedaria prou obert com perquè cada Govern ho interpretés a la seva manera, com ja passa amb la LOE. Iniciativa dijo ayer que no votará la LEC si no anula estas Iniciativa va dir ahir que no votarà la LEC si no anula aquestes.

 La Federació Espanyola de Religiosos de Enseñanza (Feré), que aglutina 2.400 centres catòlics, rebutja que s’eliminin els concerts amb els col legis que segreguin els alumnes en funció del sexe, en considerar que aquesta mesura “coarta la llibertat dels pares per triar un col legi per als seus fills “.  Segons el parer del president de Feré, Manuel de Castro, separar els nens de les nenes no suposa cap discriminació. “Discriminar és donar un tracte desigual”, aclareix.  Nuria Chinchilla, professora del Iese, recorda més que en els països anglosaxons s’estan obrint línies diferenciades en col legis públics “perquè el sistema funciona, però aquí hi ha molts prejudicis”. Malgrat això, l’organisme que aglutina la major part dels centres educatius catòlics aposta per un model mixt: “Vivim en una societat en què homes i dones conviuen, i el col legi ha de ser reflex de la societat”, assenyala.

A la resta d’Espanya, el model de segregació d’alumnes està perdent suports en els darrers anys, sobretot a les comunitats governades pel PSOE. És el cas de Castella-La Manxa, on ja no queda cap centre concertat que separi els alumnes en funció del sexe, passos que ja ha emprès Cantàbria i Andalusia.  Aquesta última comunitat va publicar el passat 5 de gener una ordre en què s’anunciava la fi de la concertació per als 11 centres que segreguen els estudiants. Dies abans, va fer el propi el Govern balear.  Al gener, l’aleshores govern gallec de Pérez Touriño va anunciar la fi dels concerts amb els centres que separin en raó de sexe.  Al costat oposat està Madrid, que per al proper curs ja ha anunciat el suport a altres dos.

Font: La Vanguardia

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s