Trobada amb el Món de l’Educació

L’Alcaldable nacionalista fa una crida a involucrar tots els sectors de l’àmbit educatiu per aconseguir un ensenyament de primer nivell i aposta per fomentar la col·laboració públic-privada i per millorar el funcionament del Consorci d’Educació

Barcelona.- El President del Grup de CiU a l’Ajuntament, Xavier Trias, ha situat avui la lluita contra el fracàs escolar, que ja arriba al 35% a Barcelona, com un dels eixos bàsics de la proposta de CiU en matèria Educació. Xavier Trias ha fet una crida a involucrar tots els sectors de l’àmbit educatiu per aconseguir un ensenyament de primer nivell i ha apostat per fomentar la col·laboració públic-privada i per millorar el funcionament del Consorci d’Educació de Barcelona.

El Cap del Grup de CiU, amb el regidor Gerard Ardanuy, ha obert aquest migdia el cicle d’actes sectorials de la seva precampanya “El canvi en positiu” per a presentar la seva proposta a entitats, associacions i organitzacions de la ciutat. Aquest primer acte, centrat en l’Educació, ha comptat amb la presència de la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau; i hi ha assistit més d’un centenar de persones relacionades amb el sector.

Xavier Trias, que ha agraït la presència de tots els assistents i de la consellera Rigau, ha iniciat la seva intervenció afirmant que “a la campanya no hi anem des de la improvisació, hem creat un equip al llarg dels anys que fa que avui tinguem un discurs. Avui fem aquest primer acte dedicat a l’educació perquè és un dels pilars del meu projecte per a Barcelona”.

A parer del líder de CiU “l’aposta que ha de fer Barcelona per l’excel·lència no serà possible sinó tenim un bon ensenyament”. “L’Alcalde, tingui més o menys competències, ha de lluitar per un bon ensenyament a tots nivells. No ens podem permetre que hi hagi ja un 35% de fracàs escolar a Barcelona, i la lluita contra això serà un dels eixos bàsics de la nostra acció de Govern”, ha dit Trias.

L’alcaldable nacionalista ha presentat el decàleg (vegeu document adjunt) amb els eixos bàsics de la proposta de CiU en matèria d’educació. Aquests deu eixos són els següents:

1.- El nostre sistema educatiu i el Consorci d’Educació de Barcelona

Col·laborarem lleialment amb la Generalitat i treballarem conjuntament per millorar el servei educatiu, per ajudar les direccions, els docents i les famílies. Millorarem el funcionament del Consorci d’Educació de Barcelona

2.- L’èxit escolar passa per combatre l’abandonament i mi­llorar el nivell d’anglès

Esmerçarem tots els recursos necessaris per reduir l’abandonament escolar a la ciutat de Barcelona, impulsarem programes transversals que incideixin en l’orientació: la clau és la detecció precoç del fracàs escolar. Posarem en marxa accions concretes amb la Generalitat per donar suport als alumnes que tenen dificul­tats per seguir. Desenvoluparem un pla per millorar el coneixement de l’anglès de tots els alumnes d’educació infantil, primària i ESO de Barcelona.

3.- L’elecció de centre escolar és un dret irrenunciable dels pares

Flexibilitzarem les zones escolars, mitjançant l’ampliació dels criteris d’assignació de places i la creació de zones entre municipis limítrofs, quan sigui possible.

4.- Ciutat, família i escola

Refarem el mapa escolar. Hi incorporarem totes les necessitats d’equipaments educatius de tot tipus

5.- Places d’escola bressol i llar d’infants a preu públic

Mantindrem la xarxa d’escoles bressol municipal i cobrirem la demanda existent amb oferta de places concertades amb el sector privat, a preu públic i amb la garantia de nivells màxims de qualitat, per mitjà de mecanismes d’acreditació i de control.

6.- La formació professional: una prioritat

Implicarem l’empresa en els processos formatius dels centres de formació. Millorarem les sinergies entre l’empresa i els centres de formació per facilitar més experiència als estudiants i més sor­tides laborals i professionals als graduats.

7.- Inclusió educativa i l’educació especial

Fomentarem més projectes d’educació compartida, tot facilitant la inclusió quan sigui possible. L’Ajuntament reservarà sòl per a la construcció de centres d’educació especial i els donarà suport implicant-s’hi a l’hora de mantenir-los.

8.- Formació no reglada

Desenvoluparem accions amb els operadors públics i privats per oferir als joves de 19 a 24 anys programes de formació que millorin la seva ocupabilitat. Volem ser un facilitador, no un competidor amb els operadors públics i privats.

9.- Formació d’adults

Creiem en la formació al llarg de tota la vida. Prestigiarem l’educació d’adults a Barcelona, incrementarem l’oferta i millorem els centres que imparteixen aquesta formació, que volem adreçar a totes les franges d’edat.

10.- Tecnologies de la informació

Prioritzarem que els centres educatius tinguin accés a la banda ampla i que els alumnes de primària puguin accedir gratuïtament a Internet.

“Aquesta és la nostra aposta per el model educatiu de Barcelona. Haurem de ser imaginatius perquè l’època és difícil”, ha dit Xavier Trias afegint que, per exemple, l’Ajuntament no ha de construir totes les escoles bressols “si ja n’hi ha de fetes que són privades; hem de poder tenir col·laboració amb elles, concertant o amb contractes-programa, amb normes d’acreditació. Hem de buscar el partenariat públic-privat per no carregar el dèficit de l’administració”.

Trias ha dit que no tindrà majoria i que necessitarà ajuda, però ha advertit que “qui formi part del meu Govern haurà d’actuar de manera col·legiada”. També ha advertit que el seu “serà un Govern seriós i lleial, lleial amb les persones que el formin i també amb les altres administracions, alhora que exigent amb tothom, també en l’àmbit d’educació”. “Treballaré per la bona entesa entre els partits, les administracions i els agents implicats per tenir un ensenyament de primer nivell a la ciutat de Barcelona”, ha conclòs el líder de CiU..

La consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, ha afirmat que “Barcelona té molta sort de tenir Xavier Trias com a candidat, es presenta per a servir a la ciutat, el poder ja l’ha vist i viscut en les seves etapes de conseller”. Per a la consellera Rigau, “Trias fa una opció de servei a la ciutat, la coneix bé i coneix també la que no surt a les banderoles, la que pateix, la que necessita un bon govern que lluiti pel prestigi de la ciutat, però, i sobretot, per la qualitat de vida de les persones. Trias sabrà trobar el sentit i el destí de Barcelona”. Rigau ha fet un símil entre un alcalde i un ensenyant: “per a totes dues coses has de tenir optimisme i creure en les potencialitats, ja sigui de la ciutat o dels alumnes”.

Finalment la consellera d’Ensenyament ha reclamat que Barcelona torni a ser la gran capital de la pedagogia catalana: “hem de fer la tercera renovació pedagògica catalana, necessària per la nova tecnologia, la nova demografia i la crisi econòmica; ara hem de fer que Barcelona esdevingui de nou la gran capital pedagògica de Catalunya”.

El regidor Gerard Ardanuy, en la seva intervenció d’inici ha explicat que no és casual que CiU obri amb Educació la sèrie d’actes sectorials: “l’Educació és un tema cabdal i prioritari per a CiU i per a Xavier Trias”. Com ha exposat Ardanuy, “l’Ajuntament, com a administració, té poques competències, però sí que es pot implicar més i col·laborar estretament amb la Generalitat, això és el que farà Xavier Trias”.

Podeu veure i utilitzar com a recurs les següents fotografies

http://www.flickr.com/photos/xaviertrias/sets/72157625917955962/

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s