CiU demana al Govern d’Hereu que compleixi el compromís de construir, amb la Generalitat, les 14 escoles i instituts previstos en el pla 2008-2011

El Grup de Convergència i Unió denuncia que a hores d’ara encara no s’ha posat en marxa cap dels centres educatius que preveu el Pla d’Equipaments Escolars de la ciutat de Barcelona que caduca l’any que ve.

Barcelona.- El Grup municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha demanat avui al Govern que encapçala Jordi Hereu que compleixi el compromís de construir, amb la Generalitat, les 14 escoles i instituts previstos en el Pla d’Equipaments Escolars de Barcelona 2008-2011. El regidor d’Educació de CiU, Gerard Ardanuy, ha denunciat que a hores d’ara encara no s’ha posat en marxa cap dels centres educatius que preveu aquest pla que caduca l’any que ve.

El regidor Gerard Ardanuy ha preguntat al Govern municipal durant el Consell Plenari celebrat avui si construirà les escoles i instituts que preveu el Pla d’Equipaments Escolars 2008-2011. Aquest Pla comprometia una inversió de 411 milions d’€, 67 dels quals estaven destinats per noves construccions, entre les que hi figuraven 7 CEIP i 7 IES. “A hores d’ara, a només uns mesos de la finalització del mandat municipal”, ha establert Ardanuy, no s’ha posat en funcionament cap del 14 centres de nova construcció promesos amb bombo i plateret per l’Alcalde de Barcelona i el conseller d’Educació”.

Davant la resposta del Govern municipal, plenes d’excuses, Ardanuy ha exigit “el compromís del Govern municipal per fer possible la construcció d’aquets centres, no fer-ho seria mentir i no complir els seus compromisos davant dels ciutadans de Barcelona”.

Segons ha exposat el regidor de CiU, hi ha tres exemples concrets que són flagrants. El CEIP Fluvià, a Sant Marti, porta esperant la nova escola des de fa tres anys, els han informat que les obres comencen aquest dimarts, però ningú en sap res d’aquest inici d’obres. El CEIP Mediterrani, llargament demanat pels veïns i promesa reiteradament la seva construcció al llarg dels últims tres anys. I, finalment, l’IES Viladomat, equipament imprescindible a l’Eixample, i que Govern municipal sembla haver donat per perdut en aquest mandat. A parer d’Ardanuy, “no complir aquest compromís és enganyar als pares, mares, alumnes i personal docent; seria lamentable i trist que el proper Alcalde de Barcelona i el proper conseller o consellera d’Educació haguessin de fer-se càrrec d’una promesa electoralista, que el 2008 varen fer l’Alcalde Hereu i el conseller Ernest Maragall”. “Els compromisos que es publiciten s’han de complir; si no es fa, s’ha d’assumir públicament que s’ha incomplert. En aquest cas, sembla evident que l’Ajuntament no complirà
aquest compromís amb els ciutadans de Barcelona”, ha conclòs Ardanuy.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s