CiU denuncia que els centres de formació d’adults han estat ignorats per l’administració educativa i exigeix més recursos per a dignificar-los

// El regidor de Convergència i Unió Gerard Ardanuy reclama més interès de l’Ajuntament i el Consorci d’Educació per a les escoles d’adults, centres claus per lluitar contra el fracàs escolar

El regidor d’Unió Democràtica de Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona, Gerard Ardanuy, ha denunciat que els centres de formació d’adults de la ciutat han estat ignorats per l’administració educativa i ha exigit avui més recursos per a dignificar-los i ha reclamat  mes interès de l’Ajuntament i del Consorci d’Educació per a les escoles de formació d’adults, centres claus per lluitar contra el fracàs escolar.

En la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social celebrada a l’Ajuntament, el Govern municipal ha presentat l’informe, que fou sol·licitat per CiU qui va aconseguir consensuar una proposició que obligava a la seva presentació, “Les escoles de formació d’adults a la ciutat de Barcelona”, que fa referència a l’educació d’adults a la ciutat de Barcelona, que compta amb una xarxa de centres que dóna servei a més de 10.000 alumnes per curs.

A parer d’Ardanuy l’informe presenta moltes mancances. Entre d’altres, el regidor ha citat que no es fa esment al perfil de l’alumnat, ni a la inversió econòmica que es pensa dedicar a aquests centres; com tampoc es fa cap referència a les accions de suport al professorat ni al desequilibri entre oferta i demanda a districtes com Ciutat Vella i l’Eixample. “Els centres de formació d’adults de la nostra ciutat han estat ignorats per l’administració educativa els últims anys”, ha criticat Ardanuy.

Gerard Ardanuy ha demanat “dignificar l’educació d’adults amb més recursos, millors centres i una integració més efectiva al sistema educatiu, perquè és un bon instrument”. El regidor també ha reclamat al Govern conèixer el perfil de l’alumnat de les escoles d’adults. “Aquestes escoles han de ser la punta de llança per lluitar contra el fracàs escolar” ha dit, afegint que, actualment, l’abandonament d’estudis postobligatoris es situa en el 35% a la ciutat de Barcelona.

Com ha explicat el regidor, l’informe presentat pel Govern municipal tampoc té en compte els recursos necessaris per millorar la formació continua del professorat d’aquests centres, “i el professorat és la clau de l’èxit d’aquesta formació”.

 El regidor d’Unió ha recordat que a la ciutat prop de 13.000 joves entre 16 i 24 anys ni treballen ni estudien (els anomenats “ni-ni”) i que “aquesta xifra va augmentat perquè el col·lectiu juvenil és un dels més afectats per la crisi econòmica que estem patint”.

“Els centres d’adults poden treballar eficaçment en aquest sentit, oferint proves d’accés als cicles formatius i suport als Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)”, ha dit Ardanuy. “Potenciant les proves d’accés als cicles formatius, ajudem a reforçar la formació professional i la importància de les escoles d’adults. És a dir, millorem el nostre sistema educatiu”, ha conclòs el regidor de CiU.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s