Un pas més cap a l’excel.lència en la tasca docent

El dia 17 de novembre, en la Comissió d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, el regidor d’Unió Gerard Ardanuy ha aconseguir incrementar les mesures per reduir els riscos psicosocials dels docents dels centres docents sostinguts amb fons públics.

Aquesta mesura pretén reforçar l’èxit en la tasca docent a la ciutat de Barcelona mitjançant una proposició presentada pel grup municipal de Convergència i Unió i aprovada per unanimitat de tots els grups.

Gerard Ardanuy ha explicat que el col·lectiu docent és un “col·lectiu fonamental” en la tasca de l’educació, a tots els nivells, des de les escoles bressol fins a l’ensenyament d’adults. “La docència té la responsabilitat de transmetre coneixement, però en els últims temps ha hagut de gestionar a més l’increment d’actituds conflictives a les aules, el reptes de la immigració i d’atenció a la diversitat, la inclusió, l’aplicació de les tecnologies de la informació a l’escola, i d’altres responsabilitats que, en molts casos, venen a completar la tasca que pertoquen a vegades als pares i mares”.

Com ha dit Aradnuy aquesta tasca tan important ha “incrementat la pressió sota la que treballen els docents i provoca l’aparició i agudització de problemàtiques associades a riscos psico- socials”. El col·lectiu docent, ha recordat el regidor de CiU, està sotmès a una gran pressió diària, l’estrès laboral i els trastorns amb ansietat (síndrome del professor “cremat”) tenen una incidència important entre el professorat, especialment de secundària, amb unes xifres de baixes laborals que arriben al 23,4%

“Des de les administracions hem de recolzar i sensibilitzar sobre la tasca que els docents duen a terme i hem de posar en les seves mans tot allò que calgui per ajudar-los a dur a terme la seva tasca amb excel·lència. És per això que presentem aquesta proposició, per donar suport a professors i professores i a la tasca que realitzen”, ha dit Ardanuy que ha agraït el suport de tots els grups que ha permès aprovat la iniciativa.

 

1 comentari

Filed under Uncategorized

One response to “Un pas més cap a l’excel.lència en la tasca docent

  1. mestre esperançat

    Ja era hora de que algú es preocupés per la tasca de tantes persones que, amb entrega i insistència, ens esforcem per educar i transmetre valors als més menuts i als que ja truquen a la porta de la maduresa.

    Ara només falta que l’Ajuntament s’acabi de creure aquesta assignatura en la que s’ha d’esforçar si no vol suspendre.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s