El Parlament aprova la Llei d’educació de Catalunya

La LEC desenvolupa al màxim les competències de l’Estatut en matèria educativa i compleix el mandat del Pacte Nacional per a l’Educació

El Parlament ha aprovat aquest matí la Llei d’educació de Catalunya. La llei explota al màxim les competències del Govern de la Generalitat en matèria educativa.

La llei aprovada té com a objectius principals les fites de l’equitat i l’excel·lència del sistema educatiu de Catalunya.

La LEC aposta per un servei d’educació de Catalunya on els centres públics i concertats participin dels criteris d’equitat, excel·lència i coresponsabilitat garantint-los la suficiència econòmica per al seu funcionament, respectant el dret a la lliure elecció de centre dels ciutadans, i el dret a definir el caràcter propi per part de la titularitat de cadascun dels centres educatius, que la mateixa llei defineix per als centres públics. La llei d’educació de Catalunya garanteix també la suficiència financera dels centres concertats i potencia la figura del contracte-programa per aquells centres que participin decididament en la coresponsabilització.

Tot un projecte i un repte per poder portar a bon terme temes com la lluita contra el fracas escolar i la Inclusio

090717 fracas esc1 090717 inclusió3

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s