CiU lamenta el rebuig del Govern d’Hereu i d’ERC a crear una zona escolar única per als alumnes amb necessitats educatives especials

El regidor Gerard Ardanuy critica el retard en l’elaboració del mapa de l’educació especial a la ciutat que hauria d’estar fet des de 2007, “però pel Govern Municipal i pel Consorci d’Educació no sembla ser una prioritat”

Barcelona.- El Grup Municipal de CiU a l‟Ajuntament, que presideix Xavier Trias, lamenta el rebuig del Govern d‟Hereu i d‟ERC a crear una zona escolar única per als alumnes amb necessitats educatives especials. El regidor d‟Educació de CiU Gerard Ardanuy ha criticat el retard en l‟elaboració del mapa de l‟educació especial a la ciutat que hauria d‟estar fet des de 2007, “però pel Govern Municipal i pel Consorci d‟Educació no sembla ser una prioritat”.

En la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social celebrada aquest matí a l‟Ajuntament, CiU ha presentat una proposició que demanava “Instar a la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Consorci d‟Educació de Barcelona, per tal que en el proper decret de matriculació s‟estableixi una zona escolar única per als alumnes amb necessitats educatives especials que permeti als pares escollir el centre i als Equips d‟Atenció Psicopedagògica (EAPs) derivar al centre que millor s‟adapti a les necessitats especials que tingui cada nen, nena, adolescent o jove”. La proposta no s‟ha pogut aprovar pels vots en contra del bipartit de PSC i ICV, i d‟ERC.

El Govern ha rebutjat la proposta afirmant que el Consorci d‟Educació demana més temps per elaborar un mapa de l‟educació especial a la ciutat. “Aquest mapa”, ha criticat Ardanuy, “hauria d‟estar des del 2007. És una necessitat urgent per saber quins recursos tenim a la ciutat i alhora valoritzar-los. Però pel govern i el consorci no sembla una prioritat”.

Ardanuy ha lamentat que el Govern i ERC hagin rebutjat la proposta de crear una zona única respecte l‟educació especial, on es prioritzi la decisió dels pares alhora d’escollir l’escola d’educació especial per als seus fills. “Avui existeix la prioritat per part de l‟administració de la derivació a l’escola ordinària per una aposta per la inclusió, una inclusió sense recursos que aboca a dificultats educatives a nens amb necessitats especifiques i que sovint, després de perdre un any, acaben anant a escoles especials”, ha explicat el regidor de CiU.

A parer d‟Ardanuy “cal evitar al màxim la burocràcia per la burocràcia, no es pot experimentar un model amb els nens i nenes amb necessitats especials, això vol dir experimentar amb persones excepcionals”. “El que es pot és l‟afirmació que els pares no són propietaris dels seus fills, és una manca de respecte i sembla que l‟administració sí que sigui propietària d‟aquests infants”, ha dit Ardanuy.

“Hem de buscar la flexibilitat perquè cada família pugui triar el centre que millor s‟adapti a les necessitats dels seus fills. Parlem de competència dels centres per donar resposta a les necessitats educatives” ha dit el regidor de CiU.

En la mateixa Comissió CiU també ha demanat la compareixença del Govern Municipal per informar sobre el mapa d‟educació especial de Barcelona, el procés de matriculació i les gestions que està duent a terme per resoldre la problemàtica de diverses escoles com Paideia i Fundació Alba, entre d‟altres. Com ha explicat el regidor Ardanuy, “aquestes escoles d‟educació especial tenen dificultats i veuen com perilla la continuïtat de la seva activitat a partir del 2010 quan veuran com se‟ls apuja el lloguer de manera important, tal i com marca la Llei Arrendaments Urbans (LAU)”.

“El Govern ha respost que „està fent més del que l‟hi pertoca‟, però la veritat és que des del 2003 no ha donat una resposta satisfactòria a Paideia, malgrat el compromís de l’Ajuntament adquirit. tant del districte com de la ciutat. Els hi demanem una resposta urgent per Paideia, el compromís assumit porta associat una responsabilitat”, ha finalitzat Ardanuy.
Per més

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s