Inclusió a la ciutat de Barcelona

les_tres_bessones1 En la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social celebrada avui, 14 d’abril, s’ha presentat l’informe sobre la inclusió escolar a Barcelona.

Amb aquest informe, es dona compliment a una Proposició que fou presentada per Convergència i Unió i aprovada per unanimitat en la Comissió del mes d’octubre passat.

El regidor de CiU, Gerard Ardanuy, ha destacat que aquest informe presenta unes dades importants per fer la fotografia de la inclusió escolar a la ciutat de Barcelona. L’informe, però, és poc concret quant als recursos humans necessaris per atendre les necessitats educatives especials. Una inclusió adequada i excel.lent requereix de recursos humans. Cal més formació en les escoles ordinàries, calen més professionals especialitzats en educació especial (logopedes, Fisioterapeutes i auxiliars d’Educació Especial…). Si no, estem construïnt un gegant amb peus de fang.

L’aposta per la Educació Especial és la inclusió en les escoles ordinàries; si això no és possible, la segona opció és la inclusió compartida (entre escoles ordinàries i especials) i en darrer terme, la escolarització en escoles d’educació especial. Però per això cal potenciar les USEE (Unitats de Suport a l’Educació Especial) i incrementar els recursos de les EAP (Equips d’Atenció Psicopedagògica).

Cal determinar, segons Ardanuy. com s’aconsegueix la major col.laboració entre els Centres d’Educació Especial i els centres escolars ordinaris, cosa que no fa l’informe presentat; no fa esment a cap programa ni projecte per dur a terme aquesta necessària col.laboració. Tampoc es escriu com s’integra l’educació especial en el Consorci d’Educació de Barcelona.

No hi ha cap explicació sobre els programes d’inclussió sociolaboral per fomentar l’accés dels alumnes al mercat laboral, senzillament s’apunta aquesta necessitat però no es concreta amb cap proposta ni programa per aconseguir-ho.

Informe de la situació d’inclusió a Barcelona

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Uncategorized

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s