CiU aconsegueix que l’Ajuntament elabori un programa d’acció per a prevenir l’addicció als jocs digitals i videoconsoles de nens i adolescents

Maite Fandos assoleix el suport unànime de tots els grups polítics per aprovar una iniciativa que compromet el Govern municipal a realitzar un estudi sobre les conductes addictives dels infants i joves de la ciutat Barcelona.

– El Grup Municipal de CiU a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha aconseguit avui que l’Ajuntament hagi d‟elaborar un programa d‟acció per a prevenir l‟addicció als jocs digitals i videoconsoles de nenes i adolescents de la ciutat.

LA regidora de CiU Maite Fandos ha assolit el suport unànime de tots els grups polítics per aprovar una iniciativa que compromet el Govern municipal a realitzar un estudi sobre les conductes addictives dels infants i joves de Barcelona. La Comissió d‟Acció Social i Ciutadania ha aprovat avui er unanimitat una proposició de CiU que compromet el Govern municipal a desenvolupar un programa d‟accions per a prevenir l‟addicció als jocs digitals i videoconsoles de nens i adolescents.

Aquest programa ha d‟incloure accions educatives, de lleure, consum responsable, esportives, sanitàries i socials, per promoure la recerca, el coneixement i la informació a la ciutadania sobre la prevenció dels possibles trastorns associats amb el canvi tecnològic i l’addicció als jocs digitals, en col·laboracióamb la Plataforma Mediterràia per l’Estudi del Joc Responsable i d’acord amb la Generalitat de Catalunya. La Plataforma Mediterràia per l‟studi del Joc Responsable estàtreballant en un seguit d‟ccions en el marc de la declaracióa Barcelona de l‟ny 2009 com any del Joc Responsable.

Durant la Comissió Maite Fandos ha demanat al Govern la presentaciódel programa d‟ccions que han d‟judar a les famíies a identificar i a abordar un problema creixent en els infants i joves, com é l‟ddiccióals videojocs i a les consoles. Hi ha estudis que constaten que quan els joves d‟vui comencen a treballar han dedicat mé de 5.000 hores a jugar als videojocs i fins a un 14 % hi estan „enganxats‟, ha fit la regidora de CiU. A parer de Fandos, cal un reconeixement social, tant per part de la societat civil com del mó empresarial o les mateixes administracions púliques, de les anomenades addiccions de conducta relacionades amb els jocs d‟rdinador, consola o mòil, que fan especialment vulnerable el col•ectiu de nens i joves adolescents. Malgrat que no es disposen de dades rellevants a la ciutat de Barcelona, aquests fenòens só de creixent preocupacióper mares i pares de fills adolescents i estàrelacionat amb l‟augment exponencial de les noves tecnologies a les llars.


La regidora de CiU considera també necessari aprofundir en el coneixement, la recerca i la informaciósobre aquests fenòens relacionats amb un ú intensiu de les noves tecnologies a les llars, sovint en la seva vessant mé lúica com só els jocs digitals. Molt sovint, aquests trastorns poden afectar les esferes de sociabilitat dels nostres joves i de la relacióque mantenen amb el seu entorn mé immediat com la familia o l’escola, ha dit Fandos.
Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Nota de premsa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s